Serbia avertizează cu măsuri de retorsiune dacă UE nu va soluţiona criza imigranţilor

Guvernul Serbiei avertizează că va aplica măsuri de retorsiune dacă Uniunea Europeană va retrimite pe teritoriul sârb imigranţi din state terţe, Belgradul cerând soluţii din partea Bruxellesului şi catalogând situaţia ca fiind "inacceptabilă".

765 afișări
Imaginea articolului Serbia avertizează cu măsuri de retorsiune dacă UE nu va soluţiona criza imigranţilor

Serbia avertizează cu măsuri de retorsiune dacă UE nu va soluţiona criza imigranţilor (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

"Dacă Uniunea Europeană nu va putea gestiona criza refugiaţilor, Serbia va fi forţată să introducă măsuri de retorsiune", a declarat ministrul sârb de Externe, Ivica Dacici, citat de site-ul postului B92.

"Ar fi inacceptabil ca statele UE să retrimită refugiaţi din state membre în Serbia; aşteptăm o soluţie din partea comisarului UE pentru Politici de Vecinătate, Johannes Hahn", a adăugat Dacici.

"Serbia nu poate risca să devină un lagăr de concentrare, izolat şi cu trafic închis, în timp ce nimănui nu îi pasă. Este Europa capabilă să gestioneze o organizaţie precum UE? Dacă nu, Serbia va fi forţată să adopte măsuri de retorsiune", a spus Dacici.

Ungaria a construit un gard metalic la frontiera cu Serbia, pentru a bloca afluxul de refugiaţi extracomunitari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici