Serbia depune plângere împotriva SUA la Curtea Internaţională de Justiţie

Serbia va depune plângere împotriva Statelor Unite la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga, pentru că au recunoscut independenţa Kosovo, a declarat marţi un consilier juridic al premierului sârb Voislav Koştuniţa.

4 afișări
Imaginea articolului Serbia depune plângere împotriva SUA la Curtea Internaţională de Justiţie

Serbia depune plângere împotriva SUA la Curtea Internaţională de Justiţie

"Întrucât administraţia americană aflată la sfârşit de mandat a recunoscut falsul stat Kosovo, Serbia va depune o plângere" la CIJ, a declarat Branislav Ristivojevici pentru agenţia Beta.

"Dacă SUA nu îşi anulează decizia ilegală ne vom regăsi în faţa tuturor tribunalelor internaţionale", a adăugat Ristivojevici.

În opinia sa, "cea mai bună soluţie ar fi ca administraţia aflată la sfârşit de mandat să îşi anuleze decizia de a recunoaşte falsul stat Kosovo sau acest lucru să fie făcut de noua administraţie" americană, după alegerile prezidenţiale din 2008.

Independenţa Kosovo, proclamată unilateral la 17 februarie, a fost recunoscută rapid de SUA şi mai multe ţări ale Uniunii Europene. Serbia şi alitaul său tradiţional Rusia au respins ferm această independenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici