Serbia şi Macedonia restricţionează accesul imigranţilor pe teritoriile lor

Serbia şi Macedonia permit doar accesul imigranţilor care provin din Sirian, Irak şi Afganistan pe teritoriile lor, a anunţat un oficial al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), citat de site-ul agenţiei Tanjug.

292 afișări
Imaginea articolului Serbia şi Macedonia restricţionează accesul imigranţilor pe teritoriile lor

Serbia şi Macedonia restricţionează accesul imigranţilor pe teritoriile lor

Melita Sunjic, un purtător de cuvânt al UNHCR, a anunţat joi că autorităţile macedonene şi sârbe au început să deporteze imigranţii care se aflau pe teritoriile celor două state şi proveneau din alte ţări decât Siria, Irak şi Afganistan.

Aproximativ 100 de persoane au rămas la graniţa dintre cele două ţări.

Macedonia şi-a închis frontierele în cursul nopţii de miercuri spre joi, în jur de ora 03.00 ( 04.00 - ora României).

Serbia a început să deporteze, de miercuri seară la ora 18.00 (19.00 - ora României), imigranţii care au venit dinspre Macedonia, cu excepţia celor care provin din Siria, Irak şi Afganistan, urmând a fi deportaţi în ţările prin care au traversat pentru a ajunge în Macedonia.

"Începând de ieri seară (miercuri seară), autorităţile sârbe au autorizat doar intrarea în ţară a refugiaţilor care provin din Afganistan, Siria şi Irak", a anunţat Melita Sunjic.

Doar cetăţenii sirieni, irakieni şi afgani au permisiunea de a avansa pe teritoriile Serbiei şi Macedoniei, întrucât provin din ţări afectate de războaie civile.

Potrivit UNHCR, 806.000 imigranţi au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge pe continentul european în cursul anului 2015, dintre care majoritatea (660.700) au intrat în Europa prin Grecia.

Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), 512 persoane au murit înecate pe ruta maritimă Turcia-Grecia în 2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici