Silvio Berlusconi îşi anunţă în mod oficial candidatura la viitoarele alegeri parlamentare

Fostul şef al Guvernului italian Silvio Berlusconi a anunţat sâmbătă în mod oficial, la Milanello, în apropiere de Milano, că va candida în cadrul viitoarelor alegeri legislative din Italia.

112 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi îşi anunţă în mod oficial candidatura la viitoarele alegeri parlamentare

Silvio Berlusconi îşi anunţă în mod oficial candidatura la viitoarele alegeri parlamentare (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Intru pe scenă pentru a câştiga", a declarat el pentru câţiva jurnalişti italieni, punând capăt unui suspans întreţinut de câteva săptămâni.

"Când făceam sport, munceam sau studiam, nu am intrat niciodată în vreo competiţie doar pentru un loc bun, ci întotdeauna cu scopul de a învinge", a subliniat el.

"Sper să pot să fiu în măsură să le explic italienilor că este nevoie de o forţă care să dispună de majoritate pentru a schimba regulile Constituţiei", a continuat Berlusconi. El a anunţat o reuniune pentru duminică a partidului său de centru-dreapta, Poporul Libertăţii (PdL), dar şi contacte cu fostul său aliat populist, Liga Nordului, exprimându-şi speranţa "să se ajungă la o decizie care să poată să ne permită să votăm împreună pentru acelaşi candidat".

Il Cavaliere, în vârstă de 78 de ani, a anunţat la sfârşitul lui octombrie că renunţă să mai candideze pentru funcţia de şef al Guvernului. Însă miercuri seara el a oferit asigurări că este "luat cu asalt (de suţinători) pentru a reveni în prim-plan", adăugând că vrea să salveze o "Italie aflată pe marginea prăpastiei", subminată de şomaj şi de înăsprirea fiscalităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici