Singapore: Soţia bărbatului accidentat mortal de maşina ambasadei române cere dreptate

Soţia bărbatului mort într-un accident provocat de o maşină a ambasadei României în Singapore, Yenny Young, a declarat că vrea să se facă dreptate în aces caz, precizând că nu a primit nici o ofertă de ajutor din partea reprezentanţei diplomatice, relatează The Temasek Review în ediţia online.

35 afișări
Imaginea articolului Singapore: Soţia bărbatului accidentat mortal de maşina ambasadei române cere dreptate

Singapore: Soţia bărbatului accidentat mortal de maşina ambasadei române cere dreptate (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

La 15 decembrie, o maşină aparţinând ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, în jurul orei locale 03.10, la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost răniţi.

Diplomatul Silviu Ionescu, care rămâne suspect în acest caz, a raportat poliţiei că maşina a fost furată, iar în prezent se află în România, potrivit presei din Singapore.

Yenny Young, care era căsătorită cu Tong Kok Wai de numai o lună, a declarat că viaţa sa a fost "ruinată" după accident şi că tot ce vrea este ca persoana care i-a "ucis" soţul să fie adusă în faţa justiţiei. "Nimeni nu îmi poate aduce înapoi soţul, dar eu şi familia merităm să se facă dreptate. Merităm să ştim cine mi-a ucis soţul", a afirmat ea.

Femeia şi restul familiei au multe întrebări fără răspuns, cum ar fi de ce a decis Silviu Ionescu să plece din Singapore, precizează The Temasek Review. Potrivit lui Young, nimeni de la ambasada României nu a contactat-o pentru a oferi condoleanţe sau ajutor, având în vedere că Tong a fost ucis de un vehicul al reprezentanţei, fie că şoferul este angajatul său ori nu.

Autorităţile din Singapore au dat asigurări luni că poliţia îşi va derula ancheta cu profesionalism şi meticulozitate astfel încât "toate dovezile pertinente să fie colectate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici