Singurul partid de opoziţie din Cambodgia nu va putea participa la alegerile din iulie

Comisia electorală din Cambodgia a descalificat luni singurul partid de opoziţie, care astfel nu va putea participa la alegerile din iulie. Autorităţile au invocat motive birocratice, în timp ce politicienii din opoziţie au anunţat că vor contesta decizia, potrivit Reuters.

207 afișări
Imaginea articolului Singurul partid de opoziţie din Cambodgia nu va putea participa la alegerile din iulie

Sursa foto: Twitter

Autorităţile au exclus partidul de opoziţie Candlelight din cursa electorală susţinând că reprezentanţii acestuia nu au prezentat toate documentele de înregistrare.

Alte partide s-au înscris pentru a concura la alegerile generale, dar descalificarea Candlelight înseamnă că Partidul Popular Cambodgian (CPP), aflat la putere, va candida practic fără opoziţie.

Unii activişti şi diplomaţi au avertizat împotriva a ceea ce ei numesc acţiunile de suprimare a opozanţilor întreprinse de premierul Hun Sen.

Vicepreşedintele partidului de opoziţie Son Chhay a declarat că va face apel la Curtea Constituţională.

„Avem la dispoziţie o săptămână pentru a face acest lucru", a spus el.

Cu o vechime de puţin peste un an, Candlelight este urmaşul Partidului Salvării Naţionale din Cambodgia (CNRP), o formaţiune populară pe care Curtea Supremă a desfiinţat-o în 2017. Zeci de foşti membri ai CNRP au fost reţinuţi, iar alţii au fost condamnaţi pentru infracţiuni, mulţi dintre ei în absenţă, după ce au fugit în exil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici