Situaţie neobişnuită în Anglia. Ar putea fi afectată de secetă în august, dacă vremea caldă şi uscată va persista

Anglia ar putea fi afectată de secetă în august, dacă vremea caldă şi uscată va persista, a avertizat Agenţia de Mediu, citată de Sky News.

1296 afișări
Imaginea articolului Situaţie neobişnuită în Anglia. Ar putea fi afectată de secetă în august, dacă vremea caldă şi uscată va persista

Părţile Angliei care se confruntă cu o vreme uscată prelungită ar putea ajunge la statutul de „secetă” dacă condiţiile rămân neschimbate , deşi şansele de ploaie ar putea spulbera aceste temeri.

Regiuni din Anglia s-ar putea confrunta cu seceta încă din luna august dacă vremea caldă şi uscată va persista, a confirmat Agenţia de Mediu.

O primăvară secetoasă şi începutul verii au secat deja râurile şi rezervoarele şi au diluat calitatea apei în multe părţi ale Angliei, împingând cea mai mare parte a ţării în starea de „vreme uscată prelungită”, prima dintre cele patru categorii de secetă.

Dacă anumite zone vor intra în cea de-a doua etapă de „secetă” depinde de momentul în care vor reveni ploile şi dacă acestea vor fi mai multe sau mai puţine decât de obicei. Şansele ar putea fi spulberate în câteva săptămâni, dacă plouă, sau riscul ar putea rămâne luni de zile.

Pentru următoarele câteva săptămâni este prognozată vreme uscată din belşug, cu un alt val de căldură, dar şansele de ploaie sunt în creştere la jumătatea lunii august.

În cazul în care zonele ar trece în cea de-a doua etapă de „secetă”, experimentată ultima dată pe fondul unor condiţii similare în 2018-19 şi 2011-12, companiile de apă ar putea limita utilizarea neesenţială a apei la nivel casnic şi comercial sau ar putea solicita permise speciale pentru a extrage apă suplimentară din mediul înconjurător.

Southern Water a solicitat săptămâna trecută un permis de secetă pentru a continua să utilizeze râul Test, ale cărui niveluri sunt în scădere, pentru a furniza apă de la robinet în regiune.

Companiile de apă, care pot încerca să limiteze cererea, pot decide singure dacă vor impune interdicţii privind furtunurile de apă.

Grupul naţional pentru secetă, ai cărui membri includ companiile de apă, Agenţia de Mediu şi Uniunea Naţională a Fermierilor (NFU), se întâlneşte marţi dimineaţă pentru a conveni asupra modului în care să protejăm împreună resursele de apă.

Grupul se reuneşte atunci când circumstanţele o cer, ultima dată s-a reunit în martie şi, înainte de aceasta, pe parcursul anilor 2018-2020, deoarece a gestionat ultima secetă.

NFU a declarat că vremea secetoasă prelungită a afectat cel mai mult fermele din centrul, estul şi sudul ţării.

„Combinele rulează deja în unele zone pentru recolta din acest an, dar este încă prea devreme pentru a ne pronunţa cu privire la calitate şi randament”, a declarat vicepreşedintele său Tom Bradshaw.

Lipsa de precipitaţii a împiedicat creşterea ierbii, ceea ce ar putea afecta aprovizionarea cu furaje pentru iarnă.

Fermierii au fost nevoiţi să îşi irige culturile mai devreme, iar următoarele două luni sunt de aşteptat să fie critice pentru randamentele lor.

Valul de căldură de săptămâna trecută a adus temperaturi record de peste 40 de grade Celsius. A fost cea mai mare căldură nocturnă înregistrată vreodată. Agenţia de Mediu a fost nevoită să efectueze mai multe operaţiuni de salvare a peştilor decât de obicei în această perioadă a anului, deoarece animalele s-au confruntat cu temperaturi mai ridicate şi apă mai puţin oxigenată.

În prezent, estul Angliei este deosebit de uscat, deoarece valurile de ploaie de săptămâna trecută au ocolit până acum această zonă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici