Social-democraţii au câştigat alegerile legislative din Danemarca/ A treia ţară nordică într-un an care alege un grup de stânga

Danemarca ar putea deveni a treia ţară nordică într-un an care alege un Guvern de stânga, după ce social-democraţii au câştigat alegerile legislative organizate miercuri, se arată în urma ultimelor exit-poll-uri, relatează site-ul agenţiei Reuters şi Dpa.

1987 afișări
Imaginea articolului Social-democraţii au câştigat alegerile legislative din Danemarca/ A treia ţară nordică într-un an care alege un grup de stânga

Social-democraţii au câştigat alegerile legislative din Danemarca

Un grup de stânga din opoziţie ar putea primi 94 de locuri în Parlament, faţă de cele 81 ale Partidului Liberal şi ale altor formaţiuni politice de dreapta, potrivit exit-poll-urilor publicate de televiziunea DR.

Partidul Popular, care susţine Guvernul minoritar al premierului Lars Lokke Rasmussen, au pierdut peste jumătate din alegătorii pe care i-a avut încă de la alegerile din 2015.

Grupul care primeşte cele mai multe locuri este primul care are oportunitatea de a forma un guvern.

Taguri:
danemarca,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici