Şoferul ambasadei României în Singapore a depus mărturie în ancheta referitoare la accident

Şoferul ambasadei României în Singapore, Marius Truşcă, a depus mărturie marţi dimineaţă în cadrul anchetei privind accidentul provocat în decembrie de o maşină a ambasadei, soldat cu moartea unui bărbat, relatează The Straits Times, în ediţia electronică.

156 afișări
Imaginea articolului Şoferul ambasadei României în Singapore a depus mărturie în ancheta referitoare la accident

Şoferul ambasadei României în Singapore a depus mărturie în ancheta referitoare la accident (Imagine: Straits Times)

La 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând ambasadei române din Singapore, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, în jurul orei locale 3.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost, de asemenea, răniţi.

Iniţial, diplomatul român Silviu Ionescu, acuzat de producerea accidentului, a afirmat că maşina fusese furată şi că a descoperit acest lucru în ziua de 15 decembrie, la ora 3.00, anunţând poliţia. Maşina a fost găsită ulterior într-un cartier industrial, după ce fusese implicată în două accidente rutiere.

În decurs de o oră de la producerea accidentului, fostul însărcinat cu afaceri român Silviu Ionescu l-a sunat pe şoferul său pentru a-i spune că maşina a fost furată. Puţin mai târziu, l-a sunat din nou pentru a-i spune şoferului să nu anunţe poliţia, deoarece a făcut el acest lucru. Mariu Truşcă a primit aceste apeluri între orele 3.30 şi 4.00.

Truşcă, în vârstă de 43 de ani, a depus mărturie marţi, în cea de-a cincea zi a anchetei privind moartea lui Tong Kok Wai. El a putut participa la anchetă ca martor după ce Guvernul României i-a ridicat imunitatea diplomatică, precizează The Straits Times.

În seara dinaintea accidentului, Truşcă i-a condus cu maşina pe Ionescu şi pe o soprană coreeană la Hotelul Shangri-La, unde au luat parte la o recepţie cu ocazia Zilei Naţionale a Kazahstanului. La finalul recepţiei, după ora locală 21.00 (15.00, ora României), şoferul i-a condus la reşedinţa lui Ionescu din River Valley. "Am luat steagul României şi l-am păstrat. Atunci i-am dat automobilul negru Audi lui Ionescu", a declarat şoferul.

Truşcă a ajuns înapoi la sediul ambasadei la volanul altui automobil al misiunii diplomatice, marca BMW, pe care-l parcase anterior la reşedinţă. Şoferul, care locuieşte la sediul ambasadei, a fost trezit ulterior, în timpul nopţii, de un apel telefonic al superiorului său. În dimineaţa următoare, Truşcă a condus automobilul BMW la reşedinţă, de unde l-a adus pe Ionescu la sediul ambasadei.

Când au ajuns în apropierea sediului ambasadei, fostul însărcinat cu afaceri i-a cerut să se uite prin zonă după automobilul dispărut. "Am fost uimit, de ce trebuia să căutăm maşina aici, dacă fusese deja furată", a spus Traşcă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici