Sondaj: peste 70% dintre cetăţenii UE consideră că apartenenţa la uniune aduce beneficii

Un sondaj comandat de Parlamentul European arată că peste 70% dintre cetăţenii UE consideră că apartenenţa la uniune aduce beneficii, potrivit Reuters.

120 afișări
Imaginea articolului Sondaj: peste 70% dintre cetăţenii UE consideră că apartenenţa la uniune aduce beneficii

Sondaj: peste 70% dintre cetăţenii UE consideră că apartenenţa la uniune aduce beneficii

Sondajul a fost comandat în perspectiva alegerilor europene din iunie, anul viitor.

Cei care au răspuns pozitiv cred că UE menţine pacea şi îmbunătăţeşte cooperarea între ţări.

„Imaginea UE a rămas stabilă din martie 2023, 45% dintre cetăţenii UE având o imagine pozitivă a blocului, 38% au o imagine neutră şi 16% au o imagine negativă", arată rezultatele sondajului, publicate miercuri.

Datele sondajului au mai arătat că există un interes mai mare pentru alegerile europene de anul viitor. 68% dintre persoane ar putea vota, cu 9 puncte procentuale peste cifra din urmă cu cinci ani.

„Mai mulţi cetăţeni sunt interesaţi de alegerile europene din 2024 sau spun că ar vota la aceste alegeri acum decât în 2018", mai scrie în document.

Cu toate acestea, majoritatea europenilor se aşteaptă ca nivelul lor de trai să scadă anul viitor din cauza problemelor economice.

De asemenea, alegerile recente, precum cele din Olanda, au arătat că extrema dreaptă câştigă teren în Europa, folosind teme legate de costul vieţii şi de migraţie.

Grupul de extremă-dreapta Identitate şi Democraţie (ID) este în prezent al şaselea ca mărime în Parlamentul UE, după grupurile liberale, verzi şi conservatoare. Datele actuale ale sondajelor de opinie îl plasează pe poziţia a patra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici