SONDAJ: Principalele realizări ale lui Vladimir Putin în opinia cetăţenilor ruşi

Cetăţenii ruşi au enumerat principalele realizări ale lui Vladimir Putin în calitate de preşedinte al ţării, apreciind că Putin are o "influenţă mare" atât asupra evenimentelor interne, cât şi externe, potrivit unui sondaj realizat de Centrul rus Levada, relatează agenţia Interfax.

3991 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Principalele realizări ale lui Vladimir Putin în opinia cetăţenilor ruşi

Principalele realizări ale lui Vladimir Putin în opinia cetăţenilor ruşi

Circa 30 la sută dintre respondenţi au afirmat că principala realizare a lui Putin este consolidarea poziţiei Rusiei pe plan internaţional.

Alte 29 la sută dintre persoanele chestionate s-au declarat mulţumite de Putin pentru ordinea din ţară şi menţinerea unei atmosfere liniştite. De asemenea, 28 la sută au apreciat că preşedintele rus a consolidat sistemul de apărare a ţării şi a reformat eficient forţele militare.

Aproximativ fiecare al patrulea cetăţean rus (26 la sută dintre respondenţi) a constatat o creştere a "optimismului şi speranţelor" cu privire la un viitor fericit în Rusia.

Îmbunătăţirea nivelului de trai şi creşterea salariilor şi pensiilor sunt considerate principalele realizări ale lui Putin de către 25 la sută dintre ruşi.

Peste 23 la sută dintre respondenţi au menţionat soluţionarea problemei cecene, 22 la sută au apreciat dezvoltarea economică a Rusiei, 17 la sută cooperarea cu alte ţări din Comunitatea Statelor independente(CSI), 13 la sută au menţionat lupta contra corupţiei, iar 11 la sută dintre cetăţenii chestionaţi au afirmat că principala realizare în perioada conducerii lui Putin a fost limitarea infuenţei oligarhiei.

De asemenea, printre realizările enumerate de cetăţenii ruşi figurează eliminarea ameninţării teroriste în ţară şi o "ameliorare" a relaţiilor dintre Rusia şi Occident.

Alţi 16 la sută dintre respondenţi au afirmat că în perioada preşedinţiei lui Putin nu au fost înregistrate realizări semnificative.

Sondajul a fost realizat în perioada 22-25 august, în 134 de localităţi din Rusia, pe un eşantion de 1600 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici