Soţia unui fost ministru grec, condamnată pentru corupţie, a evadat dintr-un spital psihiatric

Soţia unui fost ministru grec al Apărării, condamnată pentru corupţie, a evadat joi dimineaţă dintr-un spital psihiatric din Atena în care îşi ispăşea pedeapsa.

126 afișări
Imaginea articolului Soţia unui fost ministru grec, condamnată pentru corupţie, a evadat dintr-un spital psihiatric

Soţia unui fost ministru grec, condamnată pentru corupţie, a evadat dintr-un spital psihiatric (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Adrian Stoicoviciu)

Vicky Stamati, căsătorită cu socialistul Akis Tsochatzopoulos, a dispărut joi dimineaţă. Încuietoarea de la fereastra camerei sale de spital era spartă, potrivit presei din Grecia, relatează BBC News Online.

Stamati a fost condamnată la 12 ani de închisoare în 2013, pentru spălare de bani. Având probleme de sănătate, la scurt timp după proces, ea a suferit o dublă mastectomie. Stamati a fost transferată la spitalul psihiatric în decembrie 2013, după ce a avut o cădere nervoasă, a încercat să se sinucidă şi a fost diagnosticată cu depresie severă.

Ea a cerut de cinci ori să fie eliberată din detenţie, din cauza stării sale de sănătate şi a faptului că are un copil mic care este crescut de mama ei, o femeie în vârstă. Toate apelurile la eliberare au fost însă respinse.

Poliţia a lansat o anchetă privind circumstanţele evadării sale dintr-o celulă păzită de la instituţia psihiatrică Dromokaitio. Directorul instituţiei, Pavlos Theodorakis, a declarat pentru Protothemanews.com, că femeia ar fi putut fi ajutată să plece, posibil prin balcon.

Tsochatzopoulos a fost ministru al Apărării în perioada 1996-2001 şi a fost unul dintre cei mai influenţi membri ai Partidului Pasok. Procesul său a fost unul dintre cele mai mari cazuri de corupţie din ultimele decenii.

Ministrul a fost găsit vinovat de luare de mită, prin intermediul unor companii offshore, pentru achiziţionarea unui sistem de apărare antirachetă rusesc şi a unor submarine germane. El a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, iar în prezent a lansat un apel împotriva condamnării. Stamati a fost condamnată pentru că ştia despre sumele de bani primite drept mită de soţul său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici