LIVE-TEXT  SpaceX a lansat cea mai mare rachetă din istorie, dar a explodat!

Noua rachetă a companiei SpaceX a decolat joi în primul său zbor de testare, dar a explodat la câteva minute după ce s-a ridicat de pe rampa de lansare şi s-a prăbuşit în Golful Mexic. Compania lui Elon Musk îşi propunea să trimită racheta Starship de aproape 120 de metri într-o călătorie în jurul lumii. Nu a transportat oameni sau sateliţi.

4859 afișări
Imaginea articolului SpaceX a lansat cea mai mare rachetă din istorie, dar a explodat!

SpaceX

UPDATE 17:00 - Racheta Starship a explodat! 

Noua rachetă a companiei SpaceX a decolat joi în primul său zbor de testare, dar a explodat la câteva minute după ce s-a ridicat de pe rampa de lansare şi s-a prăbuşit în Golful Mexic.
Compania lui Elon Musk îşi propunea să trimită racheta Starship de aproape 120 de metri într-o călătorie în jurul lumii. Nu a transportat oameni sau sateliţi.

Planul prevedea ca propulsorul să se desprindă de nava spaţială la câteva minute după decolare, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Racheta a început să piardă altitudine şi apoi a explodat după patru minute de zbor, prăbuşindu-se în golf. După separare, nava spaţială ar fi trebuit să continue spre est şi să încerce să înconjoare lumea, înainte de a se prăbuşi în Pacific, în apropiere de Hawaii.

Compania intenţionează să folosească Starship pentru a trimite oameni şi încărcături pe Lună şi, în cele din urmă, pe Marte. NASA a rezervat o navă Starship pentru următoarea sa echipă care va merge pe Lună, iar turiştii bogaţi au rezervat deja zboruri pe Lună.

Aceasta a fost a doua încercare de lansare. Încercarea de luni a fost anulată din cauza unei supape de propulsie îngheţate.

Ştirea iniţială - SpaceX, compania spaţială condusă de Elon Musk, reuşeşte printr-o a doua încercare să lanseze raheta Starship după eşecul de luni.

Această rachetă spaţială a fost proiectată pentru a transporta oameni pe Marte în următorii 10 ani, transmite SkyNews

Este, de asemenea, un sistem de transport complet reutilizabil, proiectat pentru a transporta atât echipajul cât şi echipamente şi provizii pe orbita Pământului, pe Lună, pe Marte şi dincolo de acestea.

Starship va fi cel mai puternic vehicul de lansare dezvoltat vreodată.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici