Spania preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

  • Spania preia, sâmbătă, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi are multe de rezolvat în perioada în care va conduce Europa: pactul european privind migraţia, regulile privind datoria şi reducerea dependenţei blocului comunitar de ţările terţe.
  • În prima zi, premierul Pedro Sanchez vizitează Ucraina.
391 afișări
Imaginea articolului Spania preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Spania preia preşedinţia Consiliului UE într-o perioadă în care situaţia este tulbure în ţară, în iulie urmînd să aibă loc şi alegeri la nivel naţional. Cu toate acestea, premierul spaniol Pedro Sanchez a dat asigurări că alegerile parlamentare anticipate de la sfârşitul lunii iulie nu vor afecta preşedinţia ţării sale la Consiliul Uniunii Europene în a doua jumătate a anului 2023.

Între chestiunile pe care le are de rezolvat Spania în timpul preşedinţiei rotative se numără pactul european privind migraţia, regulile privind datoria şi reducerea dependenţei blocului comunitar de ţările terţe. Consolidarea justiţiei sociale, tranziţia verde, reindustrializarea şi unitatea UE sunt cele patru priorităţi ale agendei preşedinţiei spaniole a Consiliului UE. Acestea au fost expuse de premierul spaniol Pedro Sanchez săptămâna trecută, la Madrid, la prezentarea programului preşedinţiei.

În timpul preşedinţiei spaniole se va continua susţinerea Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici