Spitalele devin o ţintă de război, avertizează OMS. Sistemul de sănătate din Ucraina „se clatină pe marginea prăpastiei"

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că spitalele devin o ţintă de război, afirmând că sistemul de sănătate din Ucraina „se clatină pe marginea prăpastiei".

261 afișări
Imaginea articolului Spitalele devin o ţintă de război, avertizează OMS. Sistemul de sănătate din Ucraina „se clatină pe marginea prăpastiei"

OMS a verificat 43 de atacuri asupra spitalelor şi unităţilor medicale din Ucraina şi 46 din alte părţi ale lumii în alte conflicte - cea mai mare rată de atacuri asupra asistenţei medicale, care sunt ilegale în conformitate cu legislaţia internaţională.

Dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgenţe sanitare al OMS, afirmă că atacurile „inacceptabile" asupra asistenţei medicale „devin parte din strategia şi tacticile de război", notează BBC.

„Sistemul de sănătate din Ucraina se clatină pe marginea prăpastiei, se descurcă excepţional de bine, dar trebuie sprijinit, trebuie consolidat, trebuie să i se ofere instrumentele de bază pentru a salva vieţi", spune Mike Ryan.

Conform acestuia, este vorba despre un atac la cel mai elementar dintre drepturile omului şi despre distrugerea speranţei.

Pe lângă spitalele ucrainene, OMS a verificat atacuri în Afganistan, Burkina Faso, Republica Democratică Congo, Libia, Nigeria, Palestina, Sudan şi Siria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici