Srdjan Golubovic, fost tigru al lui Arkan, pune muzică în cluburi ca „Dj Max”

Merge pe motocicletă, s-a căsătorit şi organizează seri de dans, iar 30 de de ani în urmă a ajuns într-un reportaj foto în timp ce lovea o bosniacă care tocmai fusese ucisă, împuşcată în cap.

945 afișări
Imaginea articolului Srdjan Golubovic, fost tigru al lui Arkan, pune muzică în cluburi ca „Dj Max”

Srdjan îşi petrece weekendul dintre Vracar şi Belgrad, spre nedumerirea unora. „De ce este omul ăla liber să trăiască aşa cum vrea?”, întreabă Alma Sabanovic, indignată.

În urmă cu 3 decenii, acel om a devenit o fotografie-simbol publicată în Time şi reprodusă de milioane de ori. Imaginea monstruoasă a războiului, icoana durerii. 

Celebra fotografie îl înfăţişează pe Golubovic cu o pereche de ochelari pe frunte, o puşcă într-o mână şi o ţigară în cealaltă, cu piciorul gata să lovească o femeie care tocmai a fost ucisă în cap. Numele femeii era Tifa Sabanovic şi era mama Almei. Împuşcătura a fost făcută pe 2 aprilie 1992. Locul era Bijeljina, unde în acele vremuri se desfăşura curăţirea etnică pe pielea a sute de musulmani.

Arkan, ucis în 2000

Bătrânul Tigru, pe care complicii lui l-au numit Căpitanul Max, s-a „recilclat” şi şi-a luat numele de scenă „Dj Max”. O a doua viaţă. Liderul haitei, Arkan, a fost ucis într-o după-amiază a anului 2000, la Intercontinental din Belgrad. Oamenii lui au luat-o pe drumuri diferite: unii lucrează pentru actualul preşedinte sârb Vucic.

Golubovic a cumpărat un câine boxer şi o casă în Vracarul natal, s-a căsătorit, a fondat casa de discuri Ultra Groove Records. Curtea Internaţională de la Haga nu s-a ocupat niciodată de cazul lui. Iar poliţia sârbă l-a arestat (şi l-a eliberat) în 2012, dar numai pentru un istoric de droguri şi port ilegal de arme.

Alma Sabanovic, fiica lui Tifa, nu se mai aşteaptă la justiţie: Tribunalul Internaţional pentru fosta Iugoslavie a fost desfiinţat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici