Stare de alertă în Siberia: Temperaturi de minus 55º Celsius

Autorităţile din Siberia sunt în stare de alertă, după ce prognozele meteo arată că temperaturile ar putea scădea până la minus 55 de grade Celsius, se arată într-un comunicat emis miercuri de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

23 afișări
Imaginea articolului Stare de alertă în Siberia: Temperaturi de minus 55º Celsius

Stare de alertă în Siberia: Temperaturi de minus 55º Celsius

"În perioada 15-21 ianuarie, sunt aşteptate situaţii de urgenţă" în Iakutia (Extremul Orient rus, la 6.000 de kilometri de Moscova) şi în celelalte regiuni din Siberia (Altai, Buriatia, lacul Baikal), explică ministerul.

Autorităţile avertizează cu privire la riscul înregistrării unor decese, pene de curent electric, probleme în reţeaua de transport şi distrugerea unor construcţii fagile, sub impactul gerului.

Miercuri s-au înregistrat deja minus 42 de grade Celsius la Iakuţk, capitala regiunii Iakuţia. La Irkuţk, localitate situată în apropiere de lacul Baikal, temperaturile s-au menţinut mai "ridicate", cu minus 32 de grade Celsius.

Temperatura medie în marile oraşe siberiene se situează între minus 15 şi minus 39 de grade Celsius în ianuarie, potrivit site-ului meteo weatherbase.com.

Două persoane au murit deja din cauza frigului în regiunea Irkuţk, potrivit televiziunilor ruse, şi alte 30 de au fost spitalizate, din cauza degerăturilor.

Sistemele de alimentare cu energie electrică, utilizate la maximum pentru încălzire, ajung la saturaţie şi generează pene de curent, afectând astfel mii de locuinţe din regiunile Irkuţk şi Tomsk, conform presei ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici