STARE DE URGENŢĂ în Irak: Armata intensifică operaţiunile împotriva insurgenţilor sunniţi

Serviciile de securitate irakiene pregătesc sâmbătă lansarea unei contraofensive împotriva miliţiilor sunnite, la nord de Bagdad, în contextul în care Guvernul Nuri al-Maliki a decretat starea de urgenţă şi are prerogative nelimitate.

1370 afișări
Imaginea articolului STARE DE URGENŢĂ în Irak: Armata intensifică operaţiunile împotriva insurgenţilor sunniţi

STARE DE URGENŢĂ în Irak: Armata intensifică operaţiunile împotriva insurgenţilor sunniţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Efective suplimentare au fost mobilizate vineri la Samarra, oraş situat la 110 kilometri nord de Bagdad.

Armata irakiană speră să recucerească Tikrit, principalul oraş al provinciei Salaheddin, precum şi localităţile Dour şi Baiji, ocupate de insurgenţi sunniţi.

În oraşul Samarra, majoritar sunnit, se află unul din principalele locuri sfinte şiite din Irak - Mausoleul imamilor Ali al-Hadi şi Hassan al-Askari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici