Video Stare de urgenţă în Jamaica din cauza Uraganului Dean (VIDEO)

Guvernul din Jamaica a decretat stare de urgenţă pe o perioadă de 30 de zile din cauza Uraganului Dean, a anunţat biroul primului-ministru, citat de AFP.

1 afișare

Potrivit decretului, forţele de securitate au prerogative sporite pentru a face faţă eventualelor infracţiuni comise în cursul stării de urgenţă. Situaţia poate reveni la normal în următoarele 30 de zile.

Duminică la ora 18.00 GMT (21.00 ora României), ochiul ciclonului se afla la 125 de kilometri sud-est de capitala jamaicană Kingston.

Centrul american pentru supravegherea uraganelor (NHC), cu sediul la Miami, a anunţat că ciclonul se deplasează cu viteza de 32 de kilometri pe oră pe coasta de sud a Jamaicăi, îndreptându-se în direcţia Peninsulei Yucatan, în sud-estul Mexicului.

Autorităţile au informaţii că cel puţin 17 persoane, probabil scafandrii spanioli, se află pe o insuliţă din apropierea coastelor jamaicane, ei refuzând evacuarea. Turiştii vor trebui să suporte consecinţele uraganului pe bancul de nisip Pedro Cays, orice tentativă de evacuare fiind tardivă.

Între timp, autorităţile cubaneze au decis evacuarea a 150.000 de persoane din estul ţării, unde există riscul de inundaţii.

În regiunile Guantanamo, Santiago de Cuba şi Granma a fost decretată alerta ciclonică, la fel ca şi în provincia Pinar del Rio şi în Isla de la Juventud.

Peste 96.000 de persoane au fost evacuate din Santiago de Cuba, 35.000 din Holguin, 10.000 din Granma şi 7.200 din Guantanamo.

Aproximativ 800 de turişti străini care se aflau pe Insula Largo del Sur au fost transferaţi în staţiunea Varadero.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici