Stare de urgenţă în Sri Lanka. Protestatarii sunt atacaţi cu gaze lacromogene

Autorităţile au instituit stare de urgenţă în Sri Lanka, iar poliţiştii folosesc gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe protestatarii care iau cu asalt instituţiile statului, potivit Sky News.

386 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în Sri Lanka. Protestatarii sunt atacaţi cu gaze lacromogene

Sursa foto: AP

În Sri Lanka a fost declarată starea de urgenţă la nivel naţional, iar într-o provincie vestică este stare de asediu.

Protestatarii au luat cu asalt biroul prim-ministrului din Sri Lanka, în timp ce poliţia foloseşte gaze lacrimogene asupra mulţimii.

Preşedintele Gotabaya Rajapaksa a fugit din ţară, după luni de tulburări care au culminat cu protestatarii care au intrat în palatul prezidenţial. El a declarat că va demisiona miercuri.

În ultimele zile, protestatarii au ocupat mai multe clădiri guvernamentale cerând demisia liderilor, arătându-şi furia faţă de o criză economică de trei luni.

Oamenii s-au adunat la palatul prezidenţial, înotând în piscină şi lenevind pe paturile pline cu perne.

Miercuri, mai multe grupuri au escaladat din nou zidul şi au intrat în palat.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a încerca să disperseze mulţimea.

Parlamentarii din Sri Lanka au convenit să aleagă un nou preşedinte săptămâna viitoare, dar au avut dificultăţi în a decide componenţa unui nou guvern care să scoată ţara falimentară din colapsul economic şi politic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici