Stat Islamic crucifică minori pentru că nu au respectat postul de Ramadan şi îneacă "spioni" într-o cuşcă

Gruparea teroristă Statul Islamic (SI) continuă să semene teroarea masacrând "necredincioşi", jihadiştiii postând o înregistrare video în care îneacă "spioni" într-o cuşcă, iar un ONG denunţă crucificarea unor minori care nu au respectat postul de Ramadan, relatează Paris March în ediţia online.

835 afișări
Imaginea articolului Stat Islamic crucifică minori pentru că nu au respectat postul de Ramadan şi îneacă "spioni" într-o cuşcă

Stat Islamic crucifică minori pentru că nu au respectat postul de Ramadan şi îneacă "spioni" într-o cuşcă (Imagine: Hepta)

Jihadiştii - care îşi continuă atrocităţile, în timp ce kurzii încearcă să recucerească din teritoriile ocupate de aceştia - au crucificat doi băieţi, cu vârsta sub 18 ani, pentru că au încălcat postul de Ramadan, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Cei doi băieţi au fost ucişi în oraşul al-Mayadin (sau Mayadeen) din provincia Deir Ezzor, în estul Siriei. Ei au fost suspendaţi cu frânghii pe un stâlp, la prânz, şi se aflau în continuare acolo seara, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului. "Se pare că i-au surprins în timp ce mâncau", a declarat el.

De gât le-au fost agăţate pancarte pe care se putea citi că "nu au respectat postul, fără o justificare religioasă".

Aceasta nu este prima raportare a masacrării unor copii. Comisia ONU pentru Drepturile copilului a denunţat în februarie crime comise de SI, care a vândut, crucificat, decapitat şi îngropat copii de vii.

Lapidări, amputări, biciuiri şi alte execuţii sumare

Potrivit "codului penal" pe care l-a publicat în ianuarie, gruparea extremistă stabileşte că, pe teritoriul din Siria şi Irak aflat sub controlul său, o femeie adulteră riscă lapidarea; blasfemia, sodomia, crima, apostazia sau spionajul sunt pedepsite cu moartea, iar consumul de alcool este pedepsit cu 80 de lovituri de bici.

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a semnalat, în martie, condamnări - pronunţate de către tribunale care aplică sharia, la Mosul - la crucificare pentru banditism sau la amputare ori lapidare pentru infracţiuni minore şi nedovedite, potrivit The Independent.

De asemenea, creştini şi homosexuali au fost aruncaţi de pe un imobil, iar persoane surprinse fumând riscă să împuşcate "pentru că (tutunul) este diavolul", iar cadavrele să le fie "expuse pe străzi", potrivit unui reporter Paris Match.

SI a publicat marţi o înregistrare video în care cinci persoane prezentate ca "spioni" sunt înecate, într-o cuşcă, aruncată într-o piscină. Alţi patru "spioni" sunt spulberaţi la bordul unei maşini, în care se trage cu lansatoare de archete. Alţi şapte sunt decapitaţi cu ajutorul unui cablu exploziv, cu care au fost legaţi de gât unul de celălalt. Acest tip de imagini, inacceptabile, a devenit principala armă de propagandă a grupării jihadiste.

Tot marţi, forţe kurde au cucerit de la SI oraşul Ain Issa, o localitate strategică situată pe drumul către Rakka.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici