Statele UE vor oferi asistenţă militară Franţei în caz de necesitate

Statele membre ale Uniunii Europene vor oferi asistenţă militară Franţei, care a cerut ajutor după atentatele de la Paris, unde au fost ucise cel puţin 129 de persoane, anunţă Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

542 afișări
Imaginea articolului Statele UE vor oferi asistenţă militară Franţei în caz de necesitate

Statele UE vor oferi asistenţă militară Franţei în caz de necesitate

Franţa a cerut asistenţă militară din partea Uniunii Europene în virtutea Articolului 42.7 al Tratatului UE.

"Uniunea Europeană, prin intermediul miniştrilor Apărării, a aprobat oferirea de asistenţă militară Franţei în caz de necesitate", a declarat Federica Mogherini într-o conferinţă de presă organizată la Bruxelles alături de ministrul francez al Apărării, Jean-Yves le Drian.

Conform Articolului 42.7 al Tratatului UE, dacă un stat membru este vizat de un atac armat, celelalte state europene trebuie să îi ofere asistenţă prin toate mijloacele avute la dispoziţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici