Statele Unite afirmă că Beijingul sprijină maşinăria de război a Rusiei în Ucraina

China sprijină efortul de război al Rusiei în Ucraina, ajutând Moscova să-şi sporească industria de apărare prin cantităţi mari de maşini-unelte, microelectronică, tehnologie pentru drone şi rachete de croazieră, au declarat înalţi oficiali americani citaţi de agenţia Reuters.

1459 afișări
Imaginea articolului Statele Unite afirmă că Beijingul sprijină maşinăria de război a Rusiei în Ucraina

Oficialii, care au vorbit sub rezerva anonimatului, au declarat că preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a abordat această problemă cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, în cadrul cele mai recente convorbiri telefonice şi că aceasta este un subiect de discuţie cu aliaţii SUA din Europa şi din întreaga lume, informează Reuters.

Un oficial a declarat că materialele din China acoperă lacunele critice din lanţul de producţie de apărare al Rusiei şi ajută Moscova să întreprindă "cea mai ambiţioasă expansiune a apărării sale din epoca sovietică încoace şi într-un termen mai rapid decât am crezut că este posibil la începutul acestui conflict".

"Părerea noastră este că una dintre cele mai schimbătoare mişcări pe care le avem la dispoziţie în acest moment pentru a sprijini Ucraina este de a convinge RPC (China) să nu mai ajute Rusia să-şi reconstituie baza industrială militară. Rusia ar avea dificultăţi în a-şi susţine efortul de război fără contribuţia RPC", a declarat un oficial.

În 2023, 90% din importurile de microelectronică ale Rusiei proveneau din China, pe care Rusia le-a folosit pentru a produce rachete, tancuri şi avioane, au spus oficialii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici