Statele Unite au decis să renunţe la penitenciarele private

Departamentul american al Justiţiei a anunţat joi intenţia de a renunţa la închisorile private, după ce s-a stabilit că aceste centre corecţionale sunt mai puţin eficiente decât cele de stat, informează cotidianul The Washington Post.

1215 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au decis să renunţe la penitenciarele private

Statele Unite au decis să renunţe la penitenciarele private

Sally Yates, adjunct al procurorului general american, a anunţat joi seară decizia, într-un memorandum ce recomandă renunţarea la prelungirea contractelor cu centrele corecţionale private.

"Obiectivul este reducerea şi încheierea utilizării penitenciarelor private. Pur şi simplu, nu oferă acelaşi nivel de servicii corecţionale precum cele de stat; nu au acelaşi nivel de securitate şi eficienţă", a declarat Yates.

Oficialul american a declarat că în prezent există 13 penitenciare private în Statele Unite, care vor fi închise etapizat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici