Statele Unite au impus sancţiuni împotriva a trei oficiali guvernamentali din Nicaragua

Statele Unite au anunţat joi că impun sancţiuni împotriva a trei oficiali guvernamentali din Nicaragua, ca parte a unui pachet de măsuri prin care Washingtonul vrea să pună presiune asupra preşedintelui Daniel Ortega, pe care îl acuză că încalcă regulile democratice şi statul de drept.

115 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au impus sancţiuni împotriva a trei oficiali guvernamentali din Nicaragua

Statele Unite au impus sancţiuni împotriva a trei oficiali guvernamentali din Nicaragua

Cei trei oficiali vizaţi sunt Ramon Antonio Avellan Medal, directorul adjunct al Poliţiei Naţionale din Nicaragua, Lumberto Ignacio Campbell Hooker, preşedintele Consiliului Electoral şi Roberto Jose Lopez Gomez, directorul Institutului pentru Securitate Socială din Nicaragua, informează Reuters.

Sancţiunile împotriva celor trei oficiali au fost impuse în baza unei legi care le permite autorităţilor americane să impună sancţiuni membrilor Guvernului din Nicaragua ca urmare a reprimării violente a protestelor antiguvernamentale şi a măsurilor nedemocratice luate de autorităţile din această ţară.

Astfel, toate activele deţinute de cei trei oficiali în Statele Unite au fost îngheţate, iar companiile americane nu vor putea încheia contracte de niciun fel cu aceştia.

„Îi vizăm pe membrii regimului Ortega, care se fac vinovaţi de corupţie şi încălcări ale drepturilor omului”, a declarat Justin Muzinich, adjunctul secretarului Trezoreriei Statelor Unite.

Nicaragua s-a confruntat cu proteste de la începutul anului trecut ca urmare a unui proiect privind diminuarea ajutoarelor sociale. Ulterior, protestatarii au început să solicite demisia preşedintelui Daniel Ortega, pe care criticii îl acuză că este din ce în ce mai autoritar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici