Statele Unite impun sancţiuni şi avertizează cu măsuri masive în cazul unei invazii ruse în Ucraina

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a emis, luni seară, un ordin executiv care prevede sancţiuni punctuale împotriva Rusiei, reiterând ameninţarea cu măsuri economice masive în cazul unei invazii în Ucraina.

1438 afișări
Imaginea articolului Statele Unite impun sancţiuni şi avertizează cu măsuri masive în cazul unei invazii ruse în Ucraina

Sursa foto: Profimedia

"Astăzi, preşedintele Biden a semnat un ordin executiv ca ripostă la manevra preşedintelui Vladimir Putin de a recunoaşte aşa-numitele republici populare Doneţk şi Lugansk ca state independente. Acţiunea preşedintelui Putin contrazice angajamentele Rusiei faţă de Acordul Minsk, respingând pretenţia Rusiei de angajament faţă de diplomaţie şi subminând suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", anunţă Casa Albă, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Acest ordin executiv este diferit de măsurile economice imediate şi severe pe care le pregătim împreună cu aliaţii şi partenerii ca reacţie la o nouă invazie în Ucraina. Continuăm consultările strânse cu Ucraina, cu aliaţii şi partenerii asupra următoarelor măsuri şi cerem Rusiei să reducă imediat tensiunile", insistă Preşedinţia SUA.

Statele Unite interzic exporturile şi importurile oricăror produse în şi din regiunile Lugansk şi Doneţk. De asemenea, Washingtonul interzice tranzacţiile financiare cu persoane şi entităţi din Doneţk şi Lugansk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici