Statele Unite sancţionează oficiali din Belarus, din cauza acţiunilor de subminare a democraţiei

Administraţia Joseph Biden a impus, marţi, restricţii de călătorie în cazul a 25 de persoane din Belarus, inclusiv asupra unor parlamentari, sub acuzaţia de acţiuni de subminare a democraţiei prin organizarea de procese cu caracter politic împotriva liderilor opoziţiei.

260 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sancţionează oficiali din Belarus, din cauza acţiunilor de subminare a democraţiei

Sursa foto: Profimedia

Autorităţile judiciare din Belarus au demarat un proces împotriva liderului opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, acuzată de trădare. Tihanovskaia, care îl critică vehement pe liderul autoritarist de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, a catalogat procesul ca fiind o "farsă".

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a declarat, potrivit agenţiei Reuters, că Administraţia de la Washington va sancţiona 25 de cetăţeni din Belarus, inclusiv membri ai Parlamentului, prin introducerea unor restricţii de călătorie.

"Nu vom asista pasivi la acţiunile acestui regim de hărţuire şi reprimare a protestatarilor paşnici, a opoziţiei democratice, a jurnaliştilor, sindicaliştilor, apărătorilor drepturilor omului şi a cetăţenilor de rând", a afirmat Antony Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici