Statele Unite şi Japonia vor intensificarea presiunilor asupra Coreei de Nord

Statele Unite şi Japonia au îndemnat miercuri comunitatea internaţională să menţină presiunile asupra regimului din Coreea de Nord, care a testat din nou o rachetă intercontinentală, informează site-ul agenţiei Associated Press.

686 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi Japonia vor intensificarea presiunilor asupra Coreei de Nord

Statele Unite şi Japonia vor intensificarea presiunilor asupra Coreei de Nord

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a declarat că Statele Unite ar putea impune noi sancţiuni vizând entităţi care au legături cu regimul de la Phanian. "Avem o listă lungă de potenţiale sancţiuni", a declarat Rex Tillerson.

Şeful diplomaţiei americane a dat asigurări că eforturile diplomatice continuă pentru depăşirea crizei nord-coreene. "Depunem eforturi diplomatice zilnic", a subliniat Tillerson.

La rândul său, preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut intensificarea presiunilor asupra regimului Kim Jong-Un. "Tocmai am vorbit cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, despre acţiunile provocatoare ale Coreei de Nord. Vor fi impuse sancţiuni majore suplimentare Coreei de Nord astăzi. Criza va fi rezolvată", a subliniat Donald Trump.

"Comunitatea internaţională trebuie să menţină presiunile astfel încât nord-coreenii să înţeleagă că trebuie să modifice abordarea", a declarat ambasadorul Japoniei la ONU, Koro Bessho.

Consiliul de Securitate ONU se va reuni miercuri seară, la sesizările Statelor Unite, Japoniei şi Coreei de Sud, pentru a discuta măsuri împotriva Coreei de Nord după testul balistic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici