Statele Unite urmează o "direcţie greşită", afirmă preşedintele Iranului

Administraţia Statelor Unite urmează o "direcţie greşită", a afirmat miercuri preşedintele Iranului, Hassan Rohani, citat de agenţiile de presă IRIB şi Reuters.

251 afișări
Imaginea articolului Statele Unite urmează o "direcţie greşită", afirmă preşedintele Iranului

Statele Unite urmează o "direcţie greşită", afirmă preşedintele Iranului

"Le spun astăzi americanilor că direcţia pe care au ales-o este direcţia greşită", a afirmat Hassan Rohani.

Administraţia de la Teheran nu va face concesii în faţa "insultelor" Statelor Unite, a declarat anterior ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem din Iran. "Cele mai odioase persoane din Administraţia SUA proferează acuzaţii şi insulte la adresa naţiunii iraniene. Naţiunea iraniană nu va ceda şi nu se va retrage din cauza acestor insulte", a declarat ayatollahul Ali Khamenei. Liderul suprem de la Teheran a catalogat Cabinetul Donald Trump drept "cea mai sinistră" administraţie din istoria Statelor Unite.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat marţi reacţia "ofensatoare" a Administraţiei de la Teheran la propunerile sale de negocieri, avertizând că zone din Iran vor fi distruse în cazul unui eventual război. "Acest minunat popor iranian suferă, şi fără niciun motiv. Conducerea Iranului consumă toţi banii pentru terorism, foarte puţini pentru altceva. Statele Unite nu uită că Iranul a folosit dispozitive explozive artizanale şi proiectile cu penetrare puternică (bombe), care au ucis 2.000 de americani şi au rănit mulţi alţii", a declarat Donald Trump marţi prin Twitter. "Comunicatul foarte ignorant şi foarte ofensator transmis astăzi de Iran arată doar că ei nu înţeleg realitatea. Orice atac al Iranului asupra oricărui obiectiv american va fi urmat de o forţă majoră şi copleşitoare. În unele zone, va însemna ştergere totală. Nu mai este vorba de stilul John Kerry şi Barack Obama!", a adăugat Donald Trump, referindu-se la fostul secretar de Stat şi fostul preşedinte al SUA.

Taguri:
iran,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici