Statele Unite vor încuraja mai multe ţări arabe să normalizeze relaţiile cu Israelul

  • Administraţia SUA anunţă, la un an de la semnarea Acordurilor Abraham, că va încuraja mai multe ţări arabe să normalizeze relaţiile cu Israelul
  • Antony Blinken: "Actuala Administraţie SUA va continua să construiască relaţii pe baza eforturilor încununate de succes ale fostei Administraţii"
312 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor încuraja mai multe ţări arabe să normalizeze relaţiile cu Israelul

Sursa foto: Mediafaxfoto

Statele Unite vor încuraja mai multe ţări arabe să normalizeze relaţiile diplomatice cu Israelul, a afirmat vineri secretarul de Stat american, Antony Blinken, la un an de la semnarea Acordurilor Abraham, informează agenţia Reuters.

Antony Blinken a organizat vineri o reuniune prin videoconferinţă cu oficiali de rang înalt din Israel, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Maroc.

"Actuala Administraţie SUA va continua să construiască relaţii pe baza eforturilor încununate de succes ale fostei Administraţii, în scopul avansării normalizării relaţiilor", a declarat Antony Blinken.

Statele Unite vor stimula dezvoltarea relaţiilor Israelului cu Emiratele Arabe Unite, cu Bahrainul şi Marocul, precum şi cu Sudanul. În plus, Washingtonul vrea să faciliteze aprofundarea relaţiilor Israelului cu Egiptul şi cu Iordania. "Vrem să lărgim cercul diplomaţiei paşnice", a afirmat Antony Blinken.

"Clubul Acordurilor Abraham le este deschis tuturor membrilor", a notat, la rândul său, ministrul israelian de Externe, Yair Lapid.

Acordurile Abraham, prin care Israelul a normalizat relaţiile cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrainul, au fost semnate în septembrie 2020, la Casa Albă. În octombrie 2020, Israelul a normalizat relaţiile cu Sudanul, iar în decembrie 2020, cu Marocul, în contextul eforturilor diplomatice făcute de fosta Administraţie Donald Trump.das dada

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici