Statuia lui Yitzhak Rabin din Tel Aviv, profanată

Monumentul ridicat în memoria lui Yitzhak Rabin, premierul israelian asasinat în 1995, a fost profanat în timpul nopţii de joi spre vineri la Tel Aviv de un "dezechilibrat" care a fost arestat, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

233 afișări
Imaginea articolului Statuia lui Yitzhak Rabin din Tel Aviv, profanată

Monumentul ridicat în memoria lui Yitzhak Rabin la Tel Aviv a fost profanat (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Bărbatul a scris: "preţul de plătit" şi "eliberaţi-l pe Yigal Amir", asasinul lui Yitzhak Rabin, cu vopsea albă. El a fost arestat de un gardian al municipalităţii Tel Aviv, a precizat purtătoarea de cuvânt, Luba Samri.

Potrivit anchetatorilor, suspectul, în vârstă de 27 de ani şi originar din Tel Aviv, "afirmă că a acţionat din motive ideologice", dar suferă de probleme mentale şi ar trebui eliberat în cursul zilei din cauza stării sale de sănătate".

Trei dintre fraţii săi, precum şi părinţii lor au fost ucişi în 2001 într-un atentat comis într-un restaurant din Ierusalim, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ea a precizat, de asemenea, că palestinienii care au legătură cu acest atentat ar urma să fie eliberaţi în cadrul unui acord încheiat între Israel şi Hamas, care prevede eliberarea, săptămâna viitoare, a soldatului israelian Gilad Shalit în schimbul a 1.000 de deţinuţi palestinieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici