Statul american New York va autoriza folosirea marijuanei în scopuri medicale

Guvernatorul statului New York a anunţat miercuri că va autoriza folosirea marijuanei în scopuri medicale, astfel încât New York-ul va deveni cel de-al 21-lea stat american care a liberalizat legislaţia în materie.

421 afișări
Imaginea articolului Statul american New York va autoriza folosirea marijuanei în scopuri medicale

Statul american New York va autoriza folosirea marijuanei în scopuri medicale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Andrew Cuomo, un democrat care se opune de mai mult timp unei astfel de măsuri, a anunţat un program pilot, limitat la 20 de spitale.

"Marijuana medicală poate ajuta la calmarea durerilor şi la tratarea cancerului şi altor boli grave, iar 20 de state au autorizat-o deja. Vom stabili un program care va permite pentru 20 de spitale să o prescrie", a declarat el în discursul său anual privind starea statului New York, la Albany.

"Vom supraveghea programul pentru a-i evalua eficacitatea", a adăugat el.

Cuomo, în vârstă de 56 de ani, va emite un decret în acest sens.

Acest anunţ se înscrie într-un proces de liberalizare a legislaţiei privind marijuana în Statele Unite. California a fost primul stat care a autorizat folosirea marijuanei în scopuri medicale, în 1996.

Potrivit unui sondaj Gallup din octombrie 2013, 58% dintre americani sunt favorabili liberalizării legislaţiei privind folosirea marijuanei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici