Statul Islamic şi-a revendicat atacul din cimitirul din Jeddah, Arabia Saudită, în timpul unei ceremonii de comemorare

  • ISIS a revendicat atacul din cimitirul din Jeddah, Arabia Saudită,
  • Un angajat al consulatului grec şi un poliţist saudit au fost răniţi uşor.
  • în timpul unei ceremonii de comemorare a aniversării armistiţiul din 11 noiembrie 1918, în prezenţa unor diplomaţi occidentali.
445 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic şi-a revendicat atacul din cimitirul din Jeddah, Arabia Saudită, în timpul unei ceremonii de comemorare

Profimedia

Grupul jihadist Stat Islamic (ISIS) a revendicat joi (12 noiembrie) atacul de miercuri, care a lăsat mai multe persoane rănite, de la cimitirul non-musulman din Jeddah, Arabia Saudită, în timpul unei ceremonii de comemorare a aniversării armistiţiul din 11 noiembrie 1918, în prezenţa diplomaţilor occidentali.
 
”În sprijinul mesagerului lui Dumnezeu (...), un detaşament de soldaţi ai califatului a reuşit ieri să plaseze un dispozitiv exploziv în cimitirul (...) din oraşul Jeddah unde s-au adunat „mai mulţi consuli europeni”. Au „detonat” dispozitivul şi au rănit mai mulţi dintre ei,” a declarat ISIS pe canalul său de propagandă Telegram, potrivit Le Figaro.
 
Un angajat al consulatului grec şi un poliţist saudit au fost răniţi uşor. Un britanic ar fi fost, de asemenea, rănit, dar nu a fost confirmat oficial. 
 
Într-o declaraţie comună, consulatele ţărilor reprezentate la ceremonie - Franţa, Grecia, Italia, Marea Britanie şi Statele Unite - „au condamnat cu tărie atacul laş împotriva unor oameni nevinovaţi”.
 
La Paris, Ministerul de Externe a declarat că ”Franţa condamnă cu tărie acest atac laş pe care nimic nu îl poate justifica”, solicitând autorităţilor saudite „să facă lumină” asupra acestui act şi „să identifice şi să-i judece pe făptaşi”.
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici