Strategul de campanie al lui Hillary Clinton se retrage din echipa acesteia

Mark Penn a renunţat la funcţia de strateg de campanie al lui Hillary Clinton în urma dezvăluirilor potrivit cărora firma de relaţii publice Burson-Martsteller, al cărei preşedinte este acesta, a colaborat, de asemenea, cu Guvernul columbian.

27 afișări
Imaginea articolului Strategul de campanie al lui Hillary Clinton se retrage din echipa acesteia

Strategul de campanie al lui Hillary Clinton se retrage din echipa acesteia (Imaginez: Mediafax Foto)

"După evenimentele din ultimele zile, Mark Penn a cerut să renunţe la funcţia de strateg de campanie al lui Hillary Clinton", se arată într-un comunicat dat publicităţii de echipa de campanie a senatorului democrat de New York.

Firma Burston-Masteller a fost angajată de Guvernul de la Bogota pentru a favoriza adoptarea tratatului de liber schimb americano-columbian, tratat căruia Hillary Clinton i se opune.

Mark Penn şi-a prezentat scuzele pentru problema de imagine creată candidatului democrat prin întâlnirea pe care a avut-o la 31 martie cu ambasadorul Columbiei la Washington, Carolina Barco.

În replică, Guvernul columbian a anunţat rezilierea contractului cu Burson-Marsteller, precizând într-un comunicat că atitudinea lui Penn "denotă lipsă de respect pentru columbieni".

Comunicatul publicat de echipa de campanie a senatorului de New York a anunţat însă că "Mark and Penn, Shoen and Berland Associates Inc. vor contribui în continuare cu recomandări şi rezultate ale campaniei".

Retragerea lui Mark Penn reprezintă o nouă lovitură pentru candidatul la învestitura democrată implicată într-o cursă electorală strânsă împotriva rivalului său Barack Obama.

În februarie, Hillary Clinton a anunţat o remaniere a echipei sale de campanie, înlocuind-o pe directoarea de campanie Patti Solis Doyle cu Maggie Williams. Această reorganizare a intervenit pe fondul mai multor eşecuri înregistrate în faţa lui Obama în alegerile primare din diferite state.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici