Studiu: 22 dintre cei mai bogaţi bărbaţi ai planetei au mai mulţi bani decât toate femeile din Africa

Organizaţia internaţională Oxfam trage un semnal de alarmă asupră inegalităţii la nivel global, cu un raport anual care relevă că 22 dintre cei mai bogaţi bărbaţi au mai mulţi bani decât toate femeile din Africa împreună, relatează CNN.

690 afișări
Imaginea articolului Studiu: 22 dintre cei mai bogaţi bărbaţi ai planetei au mai mulţi bani decât toate femeile din Africa

Studiu: 22 dintre cei mai bogaţi bărbaţi ai planetei au mai mulţi bani decât toate femeile din Africa

Conform raportului anual asupra inegalităţii globale condus de organizaţia internaţională Oxfam,  22 dintre cei mai bogaţi bărbaţi ai planetei au mai mulţi bai decât toate cele 326 de milioane de femei din Africa la un loc, relatează CNN.

Informaţiile au fost prezentat înainte ca Forumul internaţional de la Davos (Elveţia) să aibă loc, eveniment care aduce laolaltă cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni ai planetei.

Observaţiile cheie ale raportului arată că 2.153 dintre miliardarii lumii au mai mulţi bani decât 4,6 milarde de oameni de pe glob.

De asemenea conform statisticilor 15 dintre cei mai bogaţi oameni din lume au împreună peste dublul resurselor financiare decât 6,9 miliarde de oameni. 

O altă informaţie din raportul anual asupra inegalităţii arată că numărul miliardarilor la nivel global, s-a dublat în ultima decadă. 

Raportul atrage atenţia liderilor planetei care nu iau îndeajuns de multe măsuri pentru a micşora decalajul dintre bogaţi şi săraci. 

Una dintre problemele identificate de către organizaţia internaţională Oxfam, este faptul că regulile sociale avantajează accesul bărbaţilor la funcţii de vârf, în domeniul economic şi politic. Astfel inegalitatea economică este generată de inegalitatea de gen.

"Femeile susţin economia de piaţă prin faptul că prestează servicii gratuit, sau la preţuri foarte mici. De asemenea femeile oferă de servicii de îngrijire care ar trebui oferite de sectorul public. Aceste servicii neplătite alimentează o economie bazată pe un sistem sexist care ia bani de la cei mulţi şi îi pune în buzunarele celor privilegiaţi şi puţini la număr.", susţine organizaţia internaţională Oxfam

Organizaţia recomandă ca guvernele să construiască sisteme de îngrijire la nivel naţional, să ofere servicii publice gratuite şi să crească taxele pentru cei bogaţi. 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici