SUA a epuizat fondurile de care dispunem pentru Ucraina. În lipsa unui acord în Congres, Washingtonul nu poate livra noi pachete de asistenţă

  • Casa Albă a aprobat o nouă tranşă de ajutor militar american pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 250 de milioane de dolari.
  • Cel mai recent pachet include muniţie de apărare antiaeriană, artilerie şi arme de calibru mic, precum şi arme antitanc, spun oficialii americani.
  • Dar aceasta marchează ultima finanţare disponibilă fără o nouă aprobare din partea Congresului, unde discuţiile au intrat în impas.
914 afișări
Imaginea articolului SUA a epuizat fondurile de care dispunem pentru Ucraina. În lipsa unui acord în Congres, Washingtonul nu poate livra noi pachete de asistenţă

SUA a epuizat fondurile de care dispunem pentru Ucraina. În lipsa unui acord în Congres, Washingtonul nu poate livra noi pachete de asistenţă

Săptămâna trecută, administraţia Biden a declarat că mai are de anunţat încă un pachet de securitate pentru Ucraina în acest an, dar acesta ar fi ultimul pe care SUA l-ar putea oferi fără aprobarea Congresului. Oficialii din departamentul ce se ocupă de livrări au declarat într-o scrisoare adresată Congresului că "odată ce aceste fonduri vor fi angajate, Departamentul va fi epuizat fondurile de care dispunem pentru asistenţa de securitate pentru Ucraina".

Acest pachet marchează limita capacităţii SUA de a furniza arme Ucrainei fără fonduri suplimentare din partea Congresului. Administraţia Biden a cerut Congresului un pachet suplimentar care să includă un ajutor de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Însă pachetul este în prezent blocat, deoarece politicienii americani încearcă să găsească un compromis.

"Este imperativ ca Congresul să acţioneze rapid, cât mai curând posibil, pentru a promova interesele noastre de securitate naţională ajutând Ucraina să se apere şi să-şi asigure viitorul", a declarat Blinken.

Ucraina a avertizat că efortul de război şi finanţele sale publice sunt în pericol dacă nu va fi acordat un ajutor occidental suplimentar.

Pachetul de cheltuieli de urgenţă care ar fi oferit 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina şi 14 miliarde de dolari pentru Israel a fost respinsă în Senat la începutul acestei luni, toţi republicanii votând împotrivă.

O vizită ulterioară a preşedintelui ucrainean Zelenski nu a reuşit să-i convingă pe legislatori.

În anunţul de miercuri, armele vor fi scoase din stocurile existente ale Pentagonului, o mişcare care nu are nevoie de aprobarea Congresului.

La începutul acestei luni, un pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro al UE pentru Ucraina a fost blocat de Ungaria.

Ucraina se confruntă cu un deficit bugetar de 43 de miliarde de dolari, iar oficialii spun că ar putea fi nevoiţi să amâne salariile şi pensiile angajaţilor guvernamentali dacă nu vine în curând un nou ajutor din partea Occidentului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici