SUA: ameninţări cu bombă în mai multe state, birouri publice evacuate

În Kentucky, capitala statului a fost evacuată.

1040 afișări
Imaginea articolului SUA: ameninţări cu bombă în mai multe state, birouri publice evacuate

SUA: ameninţări cu bombă în mai multe state, birouri publice evacuate

Clădiri publice din cel puţin şase state americane au fost evacuate în ultimele ore, după ce au fost vizate de ameninţări cu bombă, care au afectat douăzeci şi patru de state. Acest lucru a fost raportat de BBC, care vorbeşte despre cel puţin 24 de birouri de stat vizate.

O purtătoare de cuvânt a Secretarului de Stat din Kentucky a confirmat că ameninţarea a venit într-un „e-mail trimis către numeroase” birouri de stat din întreaga naţiune.

Nicio bombă nu a fost descoperită până acum, dar FBI investighează. E-mailul sosit în Kentucky vorbea despre „explozivi multipli” care ar fi „bine ascunşi” în interiorul clădirilor statului. El a mai susţinut că vor exploda „în câteva ore”. Făptuitorul a adăugat că multe persoane vor muri. FBI-ul a confirmat că ia foarte în serios ameninţările pentru că „pun oameni nevinovaţi în pericol”.

Ameninţările ar fi ajuns în multe birouri în ultimele ore coincid cu începerea multor noi legislaturi. Guvernatorul Kentucky, Andy Beshear, a scris în X că poliţia de stat a evacuat Capitoliul statului, după ce ameninţarea a ajuns la secretarul de stat.

Gabriel Sterling, purtătorul de cuvânt al Secretarului de Stat al Georgiei, a confirmat pe X prezenţa ameninţărilor online care au afectat multe state, adăugând: „Să nu tragem imediat concluzii despre cine este responsabil”.

„Vor fi oameni - a adăugat el - care vor încerca să semene haosul în 2024. Vor să crească tensiunea. Să nu-i lăsăm să o facă". Potrivit agenţiei AP, alte state - inclusiv Wyoming, Oklahoma, Nebraska, Missouri şi Maryland - au primit aceleaşi ameninţări, dar birourile nu au fost închise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici