SUA anunţă o "ofertă substanţială" pentru ca Rusia să-i elibereze pe Brittney Griner şi Paul Whelan. Pe cine ar oferi la schimb

Statele Unite au făcut "o ofertă substanţială" Rusiei de a elibera cetăţenii americani reţinuţi în această ţară, a declarat miercuri secretarul de stat american Antony Blinken, adăugând că va face presiuni asupra omologului său rus pentru a răspunde în cadrul unei conversaţii planificate pentru zilele următoare.

7168 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă o "ofertă substanţială" pentru ca Rusia să-i elibereze pe Brittney Griner şi Paul Whelan. Pe cine ar oferi la schimb

Washingtonul a oferit Moscovei un acord pentru a-i aduce acasă pe vedeta WNBA Brittney Griner şi pe fostul puşcaş marin american Paul Whelan în urmă cu câteva săptămâni, a declarat Blinken la o conferinţă de presă a Departamentului de Stat, şi speră să avanseze în acest proces atunci când va vorbi cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, conform Reuters.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că nu a fost abordat în mod oficial de Washington pentru a stabili o convorbire telefonică, a declarat mai târziu agenţia de ştiri Tass.

"A existat o propunere substanţială pe masă în urmă cu câteva săptămâni pentru a facilita eliberarea lor. Guvernele noastre au comunicat în mod repetat şi direct cu privire la această propunere. Iar eu voi folosi conversaţia pentru a urmări personal şi sper să ne îndreptăm spre o rezoluţie", a declarat Blinken.

El a refuzat să spună ce oferă Statele Unite în schimb. CNN a relatat că Washingtonul este dispus să îl schimbe pe traficantul rus de arme Viktor Bout, care execută o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în Statele Unite, ca parte a unui acord pentru a asigura eliberarea celor doi americani.

Blinken a refuzat să caracterizeze modul în care Moscova a reacţionat până în prezent la propunere, despre care a spus că a avut semnătura preşedintelui american Joe Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici