SUA au repatriat în anul fiscal 2007 un număr-record de imigranţi ilegali

Departamentul american pentru Securitate Internă a repatriat peste 280.000 de persoane în anul fiscal 2007, conform programului privind o "politică strictă de arestare, judecare şi încarcerare" a imigranţilor ilegali, scrie Washington Times.

16 afișări
Imaginea articolului SUA au repatriat în anul fiscal 2007 un număr-record de imigranţi ilegali

SUA au repatriat în anul fiscal 2007 un număr-record de imigranţi ilegali

Autorităţile americane au repatriat în 2007 un număr-record de imigranţi ilegali, comparativ cu cele186.000 de persoane, trimise în ţările de origine în 2006. Este vorba de cel mai ridicat număr de imigranţi ilegali repatriaţi din ţară în cursul unui singur an.

Potrivit sursei citate, această creştere a fost generată de ceea ce poliţia a calificat drept un proces revizuit, având în vedere că departamentul nu mai vizează pentru repatriere doar imigranţii care comit infracţiuni, ci şi pe cei care trec ilegal frontiera, pentru a pătrunde în Statele Unite.

În acest scop, Departamentul pentru Securitate Internă a iniţiat Operaţiunea Streamline. "Conform acestui program, indivizii care sunt arestaţi în zone de risc ridicat, sunt judecaţi şi, în cazul în care vor fi condamnaţi, sunt încarceraţi", a declarat recent secretarul american pentru Securitate Internă, Michael Chertoof.

Chertoff a declarat că în perioada octombrie-decembrie, Departamentul de Justiţie a instrumentat 1.200 de cazuri în conformitate cu noul program, iar rata arestărilor a scăzut cu circa 70 de procente în aceste zone.

"Atunci când persoanele care trec fraudulos frontiera sunt puse faţă în faţă cu realitatea că au comis o infracţiune, chiar dacă este mai puţin gravă, acest lucru are un impact imens asupra voinţei lor de a face o nouă încercare şi asupra intenţiei celorlalţi de a încălca legea trecând ilegal graniţa", a explicat oficialul.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentul american pentru Imigraţie şi Vămi, Ernestine Fobbs, a declarat că Biroul pentru operaţiuni de detenţie şi repatriere a trimis un total de 280.523 de imigranţi ilegali în 195 de ţări de origine, în timpul anului fiscal 2007, încheiat la 30 septembrie.

Potrivit ei, agenţia a repatriat 94.237 de imigranţi ilegali până la 18 februarie 2008. Conform acestui program, imigranţii ilegali arestaţi în ţară sunt judecaţi şi riscă pedepse de până la 180 de zile de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici