SUA expulzează doi diplomaţi ruşi. Relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt încordate

Statele Unite au expulzat doi oficiali ai ambasadei ruse, ca răspuns după ce Rusia a expulzat anterior doi diplomaţi americani de la ambasada americană din Moscova.

402 afișări
Imaginea articolului SUA expulzează doi diplomaţi ruşi. Relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt încordate

Sursa foto: profimedia

Relaţiile dintre SUA şi Rusia au atins un nou punct de minim, după ce americanii au expluzat doi oficiali ai ambasadei ruse din Washington.

„Ca răspuns la expulzarea îndoielnică de către Federaţia Rusă a doi diplomaţi ai Ambasadei SUA din Moscova, Departamentul de Stat a dat reciprocitate declarând persona non grata doi oficiali ai Ambasadei Rusiei care îşi desfăşoară activitatea în Statele Unite. Departamentul nu va tolera modelul de hărţuire al diplomaţilor noştri de către guvernul rus”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Agenţia rusă de ştiri RIA a citat o sursă anonimă din ministerul rus de externe care a confirmat expulzarea, despre care susţine că este neîntemeiată.

Oficialul rus susţine că Washingtonul a folosit ca pretext expulzarea Moscovei din 14 septembrie pentru a-şi justifica acţiunile.

„Nu ne interesează escaladarea, dar dacă astfel de acţiuni ostile vor continua, ca întotdeauna, vom răspunde ferm şi hotărât”, a declarat pentru RIA, sursa citată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici