SUA investeşte în sistemul de apărare aeriană din Taiwan. Un pachet de 95 de milioane de dolari a fost aprobat

  • Departamentul de Stat al SUA a aprobat un pachet de ajutor în valoare de 95 de milioane de dolari
  • Principalul beneficiar este micuţul stat insular Taiwan
  • Pachetul conţine instruire şi tehnică militară, necesare în susţinerea Sistemului de Apărare Aeriană Patriot
440 afișări
Imaginea articolului SUA investeşte în sistemul de apărare aeriană din Taiwan. Un pachet de 95 de milioane de dolari a fost aprobat

Sursa foto: Profimedia

Statele Unite ale Americii, principalul furnizor de arme al Taiwanului, aprobă un pachet de ajutor în valoare de 95 de milioane de dolari, menit să le întărească securitatea aeriană. Taiwanul, revendicat de chinezi, s-a plâns de presiunea militară crescută din partea Beijingului care încercă să forţeze insula condusă democratic să-i accepte suveranitatea.

Pachetul include instruire, planificare, pregătire, desfăşurare, operare, întreţinere şi susţinere a Sistemului de Apărare Aeriană Patriot şi a echipamentelor asociate, a declarat Pentagonul.

„Această tranzacţie serveşte intereselor naţionale, economice şi de securitate ale SUA prin sprijinirea eforturilor continue ale beneficiarului de a-şi moderniza forţele armate şi de a menţine o capacitate defensivă credibilă. Investiţia va ajuta la susţinerea densităţii rachetelor destinatarului şi la asigurarea pregătirii pentru operaţiuni anti-aeriene. Beneficiarul va folosi această capacitate ca un factor de descurajare la ameninţările regionale şi pentru a consolida apărarea patriei”, se arată în comunicatul lansat de Pentagon.

Statele Unite sunt obligate prin lege să ofere Taiwanului mijloacele de a se apăra, în ciuda absenţei legăturilor diplomatice formale, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici