SUA pune recompensă pe capul ofiţerilor de informaţii ruşi. La ce valoare se ridică

  • Statele Unite oferă o recompensă de până la 10 milioane de dolari
  • Oficialii americani vor să obţină informaţii despre şase spioni ruşi
  • Ofiţerii de informaţii ruşi ar fi condus atacuri cibernetice care au afectat infrastructura critică a SUA
5500 afișări
Imaginea articolului SUA pune recompensă pe capul ofiţerilor de informaţii ruşi. La ce valoare se ridică

SUA pune recompensă pe capul ofiţerilor de informaţii ruşi. La ce valoare se ridică

Statele Unite au oferit o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru a primi informaţii legate de şase persoane din serviciul de spionaj militar rusesc, responsabile de atacuri cibernetice care au afectat infrastructura critică a SUA.

Cei şase ofiţeri lucrează într-o unitate cibernetică a Direcţiei Principale de Informaţii (GRU) din Rusia şi au fost implicaţi într-un atac global malware din 2017, care a infectat computerele mai multor entităţi private din SUA, inclusiv un sistem spitalicesc, a declarat Departamentul de Stat al SUA.

Atacul cibernetic „NotPetya” din 2017 a paralizat părţi ale infrastructurii Ucrainei şi a deteriorat computerele din ţări de pe tot globul, inclusiv Franţa, Germania, Italia şi Statele Unite, provocând daune de miliarde de dolari.

Rusia neagă orice implicare în incident, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici