SUA şi Vietnam se angajează să îmbunătăţească legăturile diplomatice, pe fondul tensiunilor cu China

Statele Unite şi Vietnamul au declarat sâmbătă că speră să îmbunătăţească legăturile diplomatice, la câteva zile după o creştere a tensiunilor cu China în legătură cu Taiwanul.

1902 afișări
Imaginea articolului SUA şi Vietnam se angajează să îmbunătăţească legăturile diplomatice, pe fondul tensiunilor cu China

Secretarul de stat american Antony Blinken, care se află în trecere prin Hanoi în drum spre o reuniune a miniştrilor de externe din cadrul Grupului G7 din Japonia, s-a întâlnit sâmbătă cu liderii vietnamezi pentru a deschide calea unei potenţiale modernizări diplomatice către un "parteneriat strategic".

Cele două ţări au legături comerciale din ce în ce mai strânse, în timp ce ambele împărtăşesc îngrijorarea cu privire la puterea crescândă a Chinei în regiune, scrie France 24.

"Credem că acesta este un moment prielnic pentru a ridica parteneriatul nostru existent", a declarat Blinken reporterilor.

"Am avut în ultimii 10 ani acest parteneriat cuprinzător care a creat o bază incredibil de puternică de cooperare în multe domenii diferite. Drept urmare, credem că este un moment bun pentru a merge şi mai departe".

Vizita urmează unei convorbiri telefonice de luna trecută între preşedintele SUA, Joe Biden, şi şeful partidului comunist de guvernământ din Vietnam, Nguyen Phu Trong.

Vizita în Vietnam este prima pe care Blinken o face în calitate de secretar de stat. El a participat, de asemenea, la o ceremonie de inaugurare a unei noi ambasade americane în Hanoi.

"Această inaugurare - şi noua ambasadă pe care o vom construi - reprezintă un alt pas semnificativ spre consolidarea unui parteneriat vital între ţările noastre şi între popoarele noastre", a declarat Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici