SUA versus China. Un cercetător chinez, ascuns în Ambasada din San Francisco

  • FBI acuză China că i-ar permite unui cercetător fugar să se ascundă în ambasada din San Francisco.
  • Omul de ştiinţă este suspectat că are legături cu armata chineză.
  • Totul ar fi început de la insigna de pe uniforma pe care acesta o purta la Universitatea din California.
1340 afișări
Imaginea articolului SUA versus China. Un cercetător chinez, ascuns în Ambasada din San Francisco

SUA versus China FOTO Arhivă

Un cercetător chinez care este urmărit de autorităţile americane s-a ascuns în ambasada din San Francisco. Procurorii spun că Tang Juan, un cercetător din domeniul biologiei, ar fi minţit cu privire la legăturile sale cu armata chineză. Pe lângă asta, omul ştiinţă este suspectat şi de frauda cu vize, anunţă SUA, scrie BBC. 
 
Procurorii susţin că acest caz ar face parte dintr-un program chinez în care cercetărorii militari “sub acoperire” sunt trimişi în SUA.
Miercuri, administraţia Trump a ordonat închiderea consulatului chinez din Houston, Texas, „pentru a proteja proprietatea intelectuală americană”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Departamentului de stat. 
 
Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe chinez, Wang Wenbin, acuză SUA de persecuţie politică. „Din câte ştim noi, ea face cercetări în domeniul bolilor cardiovasculare. Nu văd cum ar fi putut ameninţa securitatea naţională a SUA. În ultima vreme, mulţi cetăţeni chinezi au fost interogaţi de forţele de ordine din SUA", a declarat aceasta.
 
Potrivit dosarului, depus la Curtea Federală din San Francisco, inculpata, Juan Tang, este un cercetător în domeniul Biologiei la Universitatea din California. Conform înregistrărilor, în timpul unui interviu cu agenţii FBI, de luna trecută, ea a spus că nu a servit în armata chineză. Tânăra a afirmat că nu ştie ce semnifica insigna de pe uniforma ei şi că purtarea unei uniforme era obligatorie pentru elevii şcolii militare pe care a făcut-o. Cu toată astea, în cadrul anchetei ar fi fost descoperite fotografii care ar dovedi că are legături cu Armata de Eliberare a Poporului (PLA).
 
Acum, FBI acuză China că i-ar permite unui om de ştiinţă urmărit de oamenii legii să se ascundă în ambasada din San Francisco. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici