SUA vor primi până la 100.000 de refugiaţi ucraineni. La ce valoare se ridică ajutorul promis de autorităţile americane

  • SUA promite ajutor în valoare de 1 miliard de dolari
  • Câteva milioane de ucraineni au fugit din cauza războiului
  • Cu toate astea, procesul intrării în State va fi unul lent pentru ucraineni
814 afișări
Imaginea articolului SUA vor primi până la 100.000 de refugiaţi ucraineni. La ce valoare se ridică ajutorul promis de autorităţile americane

Sursa foto: Profimedia

Statele Unite intenţionează să accepte până la 100.000 de refugiaţi ucraineni. Anunţul a coincis cu întâlnirea preşedintelui american Joe Biden cu liderii europeni la Bruxelles pentru a coordona răspunsul occidental la criza declanşată de Rusia.

Peste 3.5 milioane de oameni au fugit din calea războiului de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Presiune creşte asupra ţărilor europene vecine care primesc valuri de refugiaţi.

Administraţia Biden a declarat că va folosi „întreaga gamă de căi legale” pentru a facilita accesul ucrainenilor în Statele Unite, inclusiv programul de relocare special, care oferă o cale rapidă pentru obţinerea cetăţeniei.

Cu toate acestea, procesul va fi unul lent şi de durată, anunţă autorităţile americane, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici