Supravieţuitorii accidentului din China povestesc despre panica de la bordul avionului

Supravieţuitori ai accidentului de marţi seara, când un avion s-a rupt în două şi a luat foc, după ce a ratat aterizarea, în nord-estul Chinei, declară că au resimţit zdruncinături puternice, după care flăcările au invadat cabina.

24 afișări
Imaginea articolului Supravieţuitorii accidentului din China povestesc despre panica de la bordul avionului

Supravieţuitorii accidentului din China povestesc despre panica de la bordul avionului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La spitalul din oraşul Yichun, unde au fost internaţi, aceştia au declarat, pentru postul de televiziune CCTV, că cei 91 de pasageri şi cinci membri ai echipajului au trăit momente de panică, la bordul avionului Embraer ERJ-190, aparţinând companiei Henan Airlines.

"Avionul s-a zdruncinat de cinci sau şase ori, foarte puternic. Bagajele din compartimentele de deasupra pasagerilor au început să cadă", a declarat un bărbat, vorbind sacadat, care, aparent, nu prezenta nicio rană.

"Când s-a oprit avionul, oamenii din spatele (cabinei) au început să se împingă ca nebunii înspre partea din faţă... Ţipam către ei să utilizeze ieşirea de siguranţă de la rândul 10 sau 11, dar ei continuau să împingă cât de tare puteau", a continuat el.

Acest pasager neidentificat a spus că a încercat să deschidă ieşirea de siguranţă, dar uşa nu s-a clintit, iar cabina se umplea de fum. El a reuşit să fugă printr-o gaură situată la nivelul primului rând de locuri.

"Când am ieşit, a izbucnit focul. Probabil că se aprindea carburantul", a continuat acesta, adăugând că a auzit "mai multe explozii".

Un alt supravieţuitor, cu capul acoperit de bandaje şi cu o hemoragie la nivelul nasului, a declarat că a resimţit o "smucitură puternică" în momentul în care avionul a ratat aterizarea.

"Toată lumea a încercat să iasă, bagajele cădeau peste tot", a declarat acest bărbat, de asemenea neidentificat.

"Am putut vedea foc la exteriorul avionului. Am încercat să merg spre partea dinainte, dar uşa nu se deschidea. Atunci, am vrut să utilizez telefonul mobil să sparg un geam, dar nu am reuşit", a continuat el.

"Am auzit oameni spunând că avionul s-a rupt şi era deschis în partea din spate. Mai mulţi dintre noi am scăpat prin această spărtură", a adăugat bărbatul.

Xue Xilai, un alt supravieţuitor, care şi-a fracturat spatele, a declarat că avionul a atins solul, iar după aceea s-a rupt în două.

"M-am uitat spre (partea din) spate, dar nu puteam vedea nimic. Era beznă", a declarat el pentru agenţia China Nouă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici