Sursă ucraineană: stocurile de rachete ale ruşilor au ajuns la „niveluri critice"

Ucraina afirmă că stocurile ruseşti de rachete de precizie au ajuns la „niveluri critice", dar atacurile sunt încă un „test serios"

771 afișări
Imaginea articolului Sursă ucraineană: stocurile de rachete ale ruşilor au ajuns la „niveluri critice"

Sursă ucraineană: stocurile de rachete ale ruşilor au ajuns la „niveluri critice"

Serviciul de informaţii al apărării din Ucraina anunţă că, deşi stocurile de rachete ruseşti ar fi scăzut la „niveluri critice", Rusia încă mai are suficiente pentru a provoca daune grave infrastructurii ucrainene.

Andrii Iusov, purtătorul de cuvânt al serviciului, a declarat luni la televiziunea ucraineană că atacurile din timpul zilei au fost „un alt atac terorist asupra infrastructurii paşnice, civile, în primul rând asupra infrastructurii energetice".

Iusov a mai spus că „în ceea ce priveşte armele de înaltă precizie din Rusia, după mulţi indicatori, stocurile de rachete au scăzut la niveluri critice".

„Ruşii nu-şi pot permite acum [atacuri masive regulate cu rachete], dar acest lucru nu reduce pagubele aduse infrastructurii şi pierderile pentru Ucraina. Acesta este un test serios pentru noi. Au mai rămas multe rachete S300, aşa că oraşele din prima linie pot fi lovite mai mult", a precizat oficialul, potrivit CNN.

Oficialul ucrainean a refuzat să comenteze informaţiile privind exploziile produse luni în apropierea aerodromurilor din oraşele ruseşti Riazan şi Engels.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici