Sute de fete au fost otrăvite în Iran pentru a provoca închiderea şcolilor de fete

Sute de fete au fost otrăvite în Iran pentru a provoca închiderea şcolilor de fete. Presa locală a relatat că autoritatea sanitară declară cazuri de intoxicaţie respiratorie la sute de fete în vârstă de aproximativ 10 ani din şcolile din oraş.

2005 afișări
Imaginea articolului Sute de fete au fost otrăvite în Iran pentru a provoca închiderea şcolilor de fete

Este alarmă în Qom, unul dintre principalele oraşe sfinte ale Iranului, la 150 de kilometri sud de Teheran. În ultimele luni, cineva a otrăvit sute de eleve în încercarea de a provoca închiderea şcolilor de fete.

Declaraţia şocantă vine din partea unei autorităţi sanitare.

De la sfârşitul lunii noiembrie, presa locală a raportat cazuri de „otrăvire respiratorie” la sute de fete cu vârste de aproximativ 10 ani din şcolile din oraş.

Potrivit agenţiei de presă Irna, părinţii s-au adunat în faţa guvernatorului oraşului pe 14 februarie pentru a "cere explicaţii". Agenţia de presă iraniană scrie că "ministrul adjunct al sănătăţii Youness Panahi a confirmat că otrăvirea a fost intenţionată".

"Ministerele serviciilor de informaţii şi al educaţiei au cooperat pentru a găsi sursa otrăvirii", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Bahadori Jahromi.

"A reieşit că unele persoane doreau ca toate şcolile, în special cele de fete, să fie închise", a declarat ministrul Panahi.

Nu au fost anunţate arestări.

Otrăvirea a fost provocată de "compuşi chimici disponibili care nu sunt destinaţi uzului militar şi nu este nici contagioasă, nici transmisibilă", a adăugat el, fără a da detalii.

Oraşul Qom este centrul de studii religioase şiite din Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici