Sute de români au părăsit tabăra improvizată La Herrera

Circa 300 de imigranţi români au părăsit miercuri o tabără improvizată de câteva săptămâni pe malul apeductului Tajo-Segura, în localitatea spaniolă La Herrera (provincia Albacete, nord), după intervenţia a aproximativ 30 de agenţi ai Gărzii Civile spaniole, relatează El Mundo în pagina electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Sute de români au părăsit tabăra improvizată La Herrera

Sute de români au părăsit tabăra improvizată La Herrera

În tabăra improvizată au mai rămas doar o parte dintre lucrurile românilor (saltele, pături şi obiecte de îmbrăcăminte) şi câţiva ocupanţi ai acesteia, care au explicat că poliţiştii spanioli au descins miercuri, în jurul orei 19.00 (20.00 ora României), îmbrăcaţi în negru şi cu căşti de protecţie pe cap.

Agenţii forţelor de ordine le-au controlat actele de identitate şi le-au cerut să părăsească zona, au pretins românii.

Primarul localităţii La Herrera a motivat măsura prin raţiuni de securitate, reamintind că miercuri după-amiază, un autoturism fără pasageri a căzut în apeduct, în apropierea taberei de români, în ultimul dintr-o serie de incidente similare petrecute în ultimele zile. El a precizat că a discutat despre aşezarea de imigranţi cu delegatul local al Guvernului de la Madrid, care i-a sugerat să solicite în scris evacuarea taberei.

Oficialul guvernamental a subliniat însă, că infracţiunile administrative comise de români, cum ar fi ocuparea abuzivă a domeniului public din apropierea apeductului sau aprinderea focului, trebuie sancţionate cu amenzi, evitându-se folosirea forţei.

Pe de altă parte, autorităţile guvernamentale au anunţat că în zonă va fi consolidată prezenţa trupelor Gărzii Civile, "pentru a fi evitate confruntările" violente între locuitorii din apropiere şi imigranţii români.

Românii rămaşi în tabără au afirmat că nu au unde să se mute şi rămân în apropierea apeductului, deoarece aici au măcar apă.

Potrivit primarului Escobar, în luna iulie, în tabără se aflau circa 2.000 de români, dar numărul lor a scăzut sub 500, în ultimele zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici