Taifunul Khanun face ravagii în Japonia. Două persoane au murit în Okinawa

  • Aproximativ 166.000 de gospodării din prefecturile Okinawa şi Kagoshima din sud-vestul Japoniei au rămas fără curent joi dimineaţă, în condiţiile în care taifunul Khanun a continuat să aducă ploi abundente şi rafale de vânt.
  • Doi morţi şi 41 de răniţi este bilanţul tragediei generate de furtuna tropicală.
355 afișări
Imaginea articolului Taifunul Khanun face ravagii în Japonia. Două persoane au murit în Okinawa

Sursa foto: Hepta

Furtuna din Marea Chinei de Est se îndrepta spre nord-vest cu o viteză mică, cu rafale de 222 km/h, potrivit Agenţiei Meteorologice din Japonia. Bilanţul tragediei: două decese în Okinawa, o destinaţie turistică populară la aproximativ 1.600 km sud-vest de capitala Japoniei, Tokyo. Alte 41 de persoane din prefecturile Okinawa şi Kagoshima au fost rănite, potrivit Agenţiei pentru Managementul Incendiilor şi Dezastrelor.

Aeroportul Naha, situat în capitala Okinawa şi poarta principală de acces către populara destinaţia turistică, şi-a reluat operaţiunile joi, după ce a fost închis timp de două zile. Cu toate acestea, 304 zboruri au fost anulate, potrivit Ministerului japonez al Transporturilor.

Taifunul Khanun a întrerupt alimentarea cu energie electrică pentru aproximativ 6550 de gospodării din insulele Amami.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici